حضور کارشناس مرکز رشد واحدهای فناور طبس در چهارمین تور ملی فناوری در استان گلستان
در راستای اهداف و مأموریتهای انجمن از جمله شبکهسازی و انتقال تجارب فی ما بین فعالین زیستبوم نوآوری، برنامه ملی تور فناوری در سطح تخصصی - آموزشی ویژه کارشناسان مراکز رشد، پارکهای علم و فناوری و سازمانهای نوآوری کشور به مدت دو روز اجرا گردید ،در این تور فناوری پنج تن از کارشناسان مراکز رشد واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان خراسان جنوبی نیز حضور داشتند.
برنامه فوق شامل: برگزاری کارگاههای آموزشی با " انتقال تجارب در جذب و پذیرش " و "ا نقش مراکز رشد در اکوسیستم نوآوری کشور و" و دو پنل آموزشی و انتقال تجارب با عناوین " فرآیندهای جذب و پذیرش در مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری " و " ساختار واحدهای جذب و پذیرش در مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری دانشگاهی و غیر دانشگاهی؛ بایدها و نبایدها " بوده است.
در پایان هر روز از برنامه تور ملی فناوری، بازدید فناوری با استقبال بی نظیر مخاطبین و همکاری گرم و صمیمانه پارک علم و فناوری گلستان در قالب بازدید از کارخانه نوآوری گرگان و بازدید شهری از شهر زیبای گرگان انجام گرفت.
چهارمین برنامه ملی تور فناوری با عنوان جذب و پذیرش واحدها و هستههای فناور با حضور بیش از 50 نفر از کارشناسان فعال مراکز رشد، پارکهای علم و فناوری و سازمانهای نوآوری برگزار شد.
دکتر حامد رضایی در آئین افتتاحیه این رویداد که در کارخانه نوآوری گرگان برگزار گردید، اظهارکرد: پارکهای علم و فناوری یک اکوسیستم است که در استانها به عنوان متولیان رشد علمی و فناوری شناخته میشوند.
معاون پارک علم و فناوری گلستان با بیان اینکه پارکها از تولید ایده تا بازار باید نقشآفرینی کنند، گفت: نقش اصلی را در این اکوسیستم " بازار" ایفا میکند و بهدلیل کمتوجهی به این مقوله خیلی از ایدهها در مراحل مختلف حذف میشوند.
وی با تاکید براینکه تولید ثروت از اهداف اصلی پارکهای علم و فناوری است، افزود: برای اینکه در این اکوسیستم موفق باشیم باید به دو مقوله " فشار فناوری" و " کشش یا تقاضای بازار" توجه داشته باشیم و بین آنها تعادل برقرار کنیم. قرار نیست تنها فناوری را به رخ بازار بکشانیم بلکه باید نیاز و ذائقه بازار را هم در نظر بگیریم.
دکتر رضایی با بیان اینکه شتابدهندهها به عنوان بخش خصوصی میتوانند جایگزین مراکز رشد شوند، گفت: برای شتابدهندهها در این اکوسیستم باید جایگاه درستی تعیین کرد. شتابدهندهها مانند باشگاههای ورزشی هستند که بازیکن جذب میکنند و پس از توانمندسازی آن را به فروش میرسانند.
وی در بخش دیگر سخنانش با بیان اینکه سازوکار همگنی در پارکهای علم و فناوری وجود ندارد، افزود: یکی دیگر از دغدغههایی که در این باره مطرح است، نبود مرزبندی مشخص از ماموریتها و وظایف دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی، آزمایشگاهها و ... است و در پارکها نیز سازوکار همگنی وجود ندارد و هر استانی تصمیم خاص خود را میگیرد.
معاون فناوری پارک علم و فناوری گلستان ادامه داد: حوزه فناوری، همهگیر است و نمیتواند تنها یک متولی داشته باشد بلکه سایر بخشها به ویژه صادرکنندگان مجوزها مانند صمت، جهادکشاورزی، گردشگری و ... نیز باید در میدان حاضر باشند. اما متاسفانه نگرش سیستمی حاکم نیست و جزیرهای عمل میشود.
وی تصریح کرد: اگر به دنبال اقتصاد درونزا یا همان اقتصاد مقاومتی که رهبر معظم انقلاب نیز بارها برآن تاکید کردهاند، هستیم باید در اکوسیستم پارکهای علم و فناوری دنبال آن باشیم.
همچنین رئیس انجمن علمی پارکهای فناوری و سازمانهای نوآوری ایران نیز در این نشست با بیان اینکه این انجمن یک نهاد غیردولتی و دارای مجوز از وزارت علوم است، اظهارکرد: امیدواریم این انجمن امسال نمره A را از وزارت علوم دریافت کند که نتیجه فعالیتهای این انجمن به ویژه در ۴ سال گذشته است.
دکتر معتمدزادگان با بیان اینکه در زیستبوم نوآوری گپهای زیادی وجود دارد، گفت: در زمینه قانونگذاری و آگاهی قانونگذاران از این زیستبوم، در مباحث حقوقی، در حوزههای دولتی، ارزیابی و رتبهبندی، شبکهسازی در سطح بینالمللی و ... نیازمند کارهای زیادی هستیم.
افزود: انجمن این فرصت را میدهد تا از بیرون دولت به مسائل داخل زیستبوم فناوری نگاه کنیم. موضوع مهم رشد، آگاهی و آموزش بدنه کارشناسی در پارکها و سازمانهای نوآوری است و برای همین تمرکزمان را بر توانمندسازی نیروی انسانی گذاشتهایم.
شایان ذکر است در روز نخست از این رویداد، دو کارگاه آموزشی با موضوعات «تجربیات جدید جذب و پذیرش» و «شتابدهی واحدهای فناور» و یک پنل آموزشی با موضوع «فرآیند جذب و پذیرش در مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری» برگزار و سپس شرکتکنندگان از بخشهای مختلف کارخانه نوآوری گرگان بازدید کردند.
نظرات
ارسال نظر
لطفا برای ثبت نظر، وارد حساب کاربری تان شوید و یا ثبت نام کنید.